×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : شنبه, ۱۳ بهمن , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Saturday, 1 February , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 17 خبر
کارگران می‌توانند در صورت عدم ارسال لیست و واریز حق بیمه توسط کارفرما، موضوع را پی‌گیری کنند

ابراهیم کشاورز مدیر کل وصول حق بیمه سازمان تامین اجتماعی گفت: در صورتی که کارفرما لیست و واریز حق بیمه را به سازمان تامین اجتماعی ارسال نکند، کارگر می‌تواند نسبت به اقدام و پی‌گیری موضوع از کارفرما اقدام کند.

به گزارش سرزمین مانا به نقل از روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی به نقل از ایرنا، کشاورز با اشاره به اینکه طبق ماده ۱۴۸ قانون کار، کارفرمایان مشمول قانون کار مکلفند براساس قانون تامین اجتماعی نسبت به بیمه کردن کارگران واحد خود اقدام کنند، اظهار داشت: در صورت ارسال نکردن لیست و واریز حق بیمه توسط کارفرما، کارگر می تواند نسبت به اقدام و پی گیری موضوع از کارفرما از طریق هیات های تشخیص و حل اختلاف اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی اقدام کند و یا شخصا با مراجعه به شعبه تامین اجتماعی در محدوده کارگاهی که در آن کار می کند نسبت به تکمیل درخواست ادعای اشتغال در کارگاه مورد نظر اقدام کند.

مدیرکل وصول حق بیمه سازمان تامین اجتماعی درباره نحوه مطلع شدن کارگران از پرداخت نشدن حق بیمه خود گفت: کارگران می توانند از طریق مراجعه به سامانه https://es.tamin.ir خدمات سابقه، تمام سوابق، از چگونگی پرداخت یا عدم پرداخت حق بیمه مطلع شوند.

کشاورز در پاسخ به اینکه آیا براساس قانون، کارفرما می تواند کارگری را بدون بیمه در اختیار بگیرد؟ تاکید کرد: طبق ماده ۳۶ قانون تامین اجتماعی کارفرما مسئول پرداخت حق بیمه سهم خود و بیمه شده به سازمان تامین اجتمای است و مکلف به پرداخت حق بیمه سهم خود و بیمه شده است.

وی در ادامه گفت:همچنین برابر ماده ۳۹ کارفرما مکلف است حق بیمه مربوطه به هرماه را حداکثر تا آخرین روز ماه بعد به سازمان بپردازد و همچنین طبق ماده ۱۴۸ قانون کار کارفرمایان مشمول قانون کار را مکلف کرده براساس قانون تامین اجتماعی نسبت به بیمه کردن کارگران واحد خود اقدام کنند.

چه ضررهایی مشمول کارگرانی که حق بیمه آنها پرداخت نشده است می شود؟

کشاورز در پاسخ به اینکه درصورت پرداخت نشدن حق بیمه چه ضررهایی شامل حال کارگر چه در بخش بیمه ای و چه در بخش درمان خواهد شد؟ تصریح کرد: طبق ماده ۳ قانون تامین اجتماعی خدمات این قانون شامل حوادث و بیماری ها، بارداری، غرامت دستمزد، از کارافتادگی، بازنشستگی و مرگ است که در صورتی که کارفرما نسبت به ارسال لیست و پرداخت حق بیمه بابت افراد شاغل در کارگاه اقدام کند کارگران مذکور از همه این مزایا برخوردار می شوند.

ارسال لیست بیمه به روش الکترونیک

مدیرکل وصول حق بیمه سازمان تامین اجتماعی تاکید کرد: به منظور احقاق حقوق حقه بیمه‌شدگان و همچنین جلوگیری از سوءاستفاده‌های احتمالی در ارسال نکردن لیست حقوق و مزد ماهیانه کارگران شاغل توسط کارفرما و به لحاظ روزآمد کردن فرآیندهای وصول حق‌بیمه و پرداخت برخط، تسریع در ارائه خدمات به ذینفعان اعم از کارگران شاغل در کارگاه‌ها و کارفرمایان ذیربط، سیستم دریافت هوشمند لیست حقوق و مزد ماهیانه کارگاه‌های مشمول قانون تامین اجتماعی در سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تامین اجتماعی طراحی و تکمیل شده است.

وی افزود: در این سامانه همه تمهیدات برای ارائه به موقع تعهدات به بیمه‌شدگان در نظر گرفته شده است که اکنون از طریق ذینفعان سازمان تامین اجتماعی در حال بهره برداری است و نرم افزارهای مربوط به دریافت لیست کارفرمایان نیز بر همین اساس تهیه و عملیاتی است.

مزد پایه سنوات و مزایای حق‌تاهل

کشاورز گفت: در اجرای بخشنامه شماره ۲۷۶۷۱۶ مورخ ۲۹‌/۱۲‌/۱۴۰۲ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دستورالعمل اجرایی مربوطه و جدول پیوست درخصوص «مزد پایه سنوات و مزایای حق‌تاهل» مبلغ مزد پایه سنوات به صورت روزانه مشخص و اعلام شده است که کارفرما مکلف است براساس تعداد روزهای کارکرد هر یک از کارگران شاغل (بیش از یکسال و بیشتر از استخدام آنها می‌گذرد) در کارگاه مزبور، نسبت به درج و پرداخت آن به همراه “حق تاهل” در لیست ماهانه کارگاه اقدام کنند.

وی افزود:همچنین حق تاهل نیز به همه بیمه شدگان متاهل شاغل در کارگاه های مشمول قانون کار (اعم از مرد یا زن) تعلق می‌گیرد و مبلغ آن در سال ۱۴۰۳ به میزان ۵ میلیون ریال در ماه است.

برچسب ها :

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.