پلاستیکها در زندگی روزمره کاربردها و مزیتهای زیادی دارند اما در صورتی که فرآیند تولید و مصرف آن به درستی مدیریت نشود، میتواند زیانهای جبرانناپذیری را برای محیط زیست سیارهمان به همراه داشته باشد. طبق آمار جهانی، هر ساله بیشتر از ۸ میلیون تن پلاستیک وارد اقیانوس میشود. خطر جدی این معضل برای سلامتی انسانها و محیط زیست به نحوی است که تخمین زده میشود تا سال ۲۰۵۰، تعداد زبالههای پلاستیکی در اقیانوسها از تعداد ماهیها بیشتر شود
واژه OBP مخفف عبارتOcean Bound Plastic یا همان زباله پلاستیکی منتهی به اقیانوس است و به آن دسته از ضایعات پلاستیکی رها شده در طبیعت گفته میشود که در معرض خطر ورود به آب اقیانوسها قرار دارند. این دسته از زبالهها بیش از ۸۰% ضایعات پلاستیکی دریایی را تشکیل میدهند و تهدیدی جدی برای حیات آبزیان به حساب میآیند.
همه این چالشهای سخت باعث شده تا سامسونگ به عنوان یکی از بزرگترین شرکتهای تولیدکننده لوازم دیجیتال و هوشمند در جهان، برای تغییر نگرش معمول به محصولات بازیافتی، تصمیمات و راهبردهای جسورانهای اتخاذ کند.
استراتژی سامسونگ
در سپتامبر ۲۰۲۲ شرکت سامسونگ استراتژی جدید خود مبنی بر «رسیدگی به بحرانهای زیستمحیطی با بهرهگیری از فناوری» را به جهان اعلام کرد. براین اساس سامسونگ قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ سیستمی ایجاد کند که در آن مواد معدنی استخراجشده از تمام باتریهای پسماند، قابل استفاده مجدد باشد. همچنین تا سال ۲۰۳۰ این شرکت قصد دارد ۵۰ درصد از پلاستیک مورد استفاده در محصولات خود را از رزین بازیافتی ترکیب کند. این عدد تا سال ۲۰۵۰ به ۱۰۰ درصد خواهد رسید.
سامسونگ به دنبال ایجاد یک اقتصاد چرخهای، سعی دارد به جای دور ریختن منابع مورد استفاده خود، آنها را در چرخه مفید تولید نگه دارد. سیاست جدید شرکت، تنها به افزایش عمر مفید محصولات اکتفا نمیکند و راهکارهای خلاقانهای را برای استفاده مجدد از قطعاتی که طول عمر آنها به پایان رسیده است ارائه میدهد. با بازگرداندن دوباره هر قطعه به چرخه تولید، حجم قابل توجهی از ضایعات پلاستیکی از رها شدن در طبیعت نجات پیدا میکنند. طبق آمار، این شرکت موفق شده تا پایان سال ۲۰۲۲، بیش از ۵۰ تن از تورهای ماهیگیری رها شده در اقیانوس را وارد چرخه بازیافت خود کند.
محصولات سامسونگ، به مواد دور ریخته شده، زندگی دوباره میبخشند. به کمک فناوریهای به کار رفته در چرخه بازیافت پلاستیکها، حجم عظیمی از تورهای ماهیگیری بلااستفادهای که جان آبزیان را تهدید میکند، به موادی از جمله آلومینیوم، شیشه و رزین بازیافتی تبدیل شده و مجددا وارد چرخه تولید میشوند. هدف اصلی، ایجاد چرخهای پایدارتر و استفاده مجدد از منابع است تا محصولاتی با عمر بیشتر و زبالههای الکترونیکی کمتر تولید شود. پلاستیک بازیافتی به دست آمده از ضایعات تورهای ماهیگیری، در دستگاههای مختلفی از قبیل: سری گلکسی S و گلکسی Z، گلکسی Buds Pro2، سری گلکسی Book3 و حتی کنترل تلویزیونهای مختلف استفاده میشود.
ماندگاری و دوام
نکته بسیار مهمی که کمتر مورد توجه قرار میگیرد، این است که استفاده از مواد بازیافتی در تولید محصولات جدید، نه تنها باعث افت کیفیت آنها نشده؛ بلکه در بسیاری موارد، از استانداردهای بینالمللی نیز فراتر میروند. سامسونگ در تولید محصولات خود، استانداردهای کیفی بسیار سختگیرانهای را پشت سر میگذارد تا کاربران بتوانند کیفیت مثالزدنی و ماندگاری را تجربه کنند. تولیدات جدید، علاوه بر اینکه از نظر بهرهوری انرژی بسیار بهتر از نسلهای قبلی هستند، با دریافت انواع گواهینامهها و پشت سر گذاشتن آزمایشهای دشوار، معیارهای تازهای را برای کیفیت محصولات در صنعت تعریف میکنند.
https://sarzaminemana.ir/?p=4019