وزیر میراثفرهنگی در دیدار با افراد مختلف از جمله معاون وزیر گردشگری برزیل از فوتبالیستهای مطرح این کشور دعوت کرد تا با سفر به ایران، جاذبههای گردشگری ایران را معرفی کنند.
به گزارش سرزمین مانا به نقل از مهر، وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در حاشیه برگزاری هجدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری تهران که از روز گذشته شروع شده و تا روز جمعه ۲۶ بهمن ماه ادامه دارد، با مقامات خارجی متعددی دیدار و گفتگو کرد. در یکی از این دیدارها که با کارلوس هنریکه منزس معاون وزیر گردشگری برزیل انجام شد، صالحی امیری اظهار داشت: یکی از راههای مؤثر در توسعه گردشگری، سفر گروههای مرجع و چهرههای حوزههای مختلف است. از این رو، از فوتبالیستهای برزیلی دعوت میکنیم تا با سفر به ایران، زیباییها و جذابیتهای گردشگری کشورمان را به جهانیان معرفی کنند.
صالحیامیری با اشاره به روابط دیرینه ایران و برزیل، ادامه داد: اگرچه فاصله جغرافیایی میان دو کشور زیاد است، اما ما بالغ بر ۱۲۰ سال سابقه روابط و همکاری با برزیل داریم. پیشتر نیز با وزیر گردشگری برزیل و دبیرکل سازمان جهانی گردشگری درباره تقویت همکاریهای گردشگری میان دو کشور گفتوگو کردهایم.
وی افزود: همه استانهای کشور ایران به ویژه استانهای مهمی چون اصفهان، فارس، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان و همدان دارای ظرفیتهای تمدنی بسیار ارزندهای هستند که میتوانند موجب جذب گردشگرانی از کشور برزیل شوند.
در ادامه، صالحیامیری پیشنهاد داد تا با امضای تفاهمنامه در حوزه گردشگری، به ویژه گردشگری سلامت، روابط ایران و برزیل در این زمینه تقویت شود.
معاون وزیر گردشگری برزیل، نیز در این نشست ضمن ابراز خرسندی از دیدار با مقامات ارشد گردشگری ایران، تأکید کرد: تقویت روابط با ایران برای ما اهمیت زیادی دارد و خوشحالم که به ایران آمدهام.
کارلوس هنریکه منزس، افزود: اگرچه فاصله جغرافیایی ما زیاد است، اما مسئولیت ماست که دو ملت را به یکدیگر نزدیک کنیم. یکی از راهکارهای توسعه گردشگری میان دو کشور، تقویت آگاهیها و اطلاعات درباره جاذبههای ایران و برزیل است.
وی همچنین به جاذبههای گردشگری برزیل اشاره کرد و گفت: جنگلهای آمازون یکی از ظرفیتهای گردشگری برزیل است. ایران نیز دارای ظرفیتهای فراوانی در این زمینه است و ما آمادهایم روابط خود را در حوزه گردشگری با ایران گسترش دهیم.
کارلوس هنریکه منزس همچنین از علاقه مردم آبادان به فرهنگ و فوتبال برزیل سخن گفت و این موضوع را یک گام مؤثر در تقویت روابط گردشگری میان دو کشور دانست.
معاون وزیر گردشگری برزیل اظهار داشت: همه تلاش خود را خواهم کرد تا اطلاعات منفی و اشتباه برخی رسانهها که بر روابط گردشگری تأثیر میگذارند، اصلاح و از تأثیر منفی آنها جلوگیری کنیم.
دیدار با دبیرکل مجمع گفتگوی همکاری آسیا
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در دیدار با ناصر الموطیری دبیرکل مجمع گفتوگوی همکاری آسیا (ACD)، از برگزاری نمایشگاه بزرگ گردشگری کشورهای عضو این مجمع در تهران خبر داد و گفت: این نمایشگاه فرصت مناسبی برای معرفی ظرفیتهای گردشگری کشورهای عضو به شمار میآید.
سیدرضا صالحیامیری در این دیدار گفت: اجلاس مجمع گفتوگوی همکاری آسیا که سال گذشته در یزد برگزار نشد، در نخستین فرصت باید برگزار شود. ایران با داشتن یک میلیون اثر تاریخی، بالای ۴۰ هزار اثر ثبت ملی و ۲۸ اثر ثبت جهانی در یونسکو، ظرفیتهای بینظیری در زمینه گردشگری دارد.
صالحی امیری با تأکید بر ارزشهای بالای تمدنی و فرهنگی ایران افزود: این کشور هیچگونه مشابهی در منطقه ندارد و ظرفیتها و آثار کاوش نشده ما، ارزشهایی به مراتب بیشتر از جواهرات و ذخایر نفتی کشورهای دیگر دارند.
وی همچنین پیشنهاد کرد برخی از فعالیتهای منطقهای بهطور پایلوت در تهران برگزار شود و معاون گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در گروههای زیرمجموعه سازمانهای منطقهای عضو مجمع همکاری آسیا عضو یا مسئولیت داشته باشد.
وزیر میراثفرهنگی با اشاره به اهمیت توسعه گردشگری در کشورهای حوزه نوروز، گفت: ۱۳ کشور عضو حوزه نوروز اولویت نخست ما برای توسعه گردشگری هستند. همچنین کشورهای حوزه خلیجفارس نیز در اولویت دوم ما قرار دارند.
صالحی امیری هدفگذاری برای جذب ۱۵ میلیون گردشگر خارجی را مطرح کرد و پیشبینی کرد که تعداد گردشگران ایران تا پایان سال جاری از مرز ۷ میلیون نفر عبور کرده و به مرز ۸ میلیون خواهد رسید.
دبیرکل مجمع گفتوگوی همکاری آسیا نیز در این دیدار با بیان ظرفیتهای ارزشمند ایران در زمینه گردشگری اظهار داشت: ایران کشوری با ظرفیتهای تمدنی و جذابیتهای فرهنگی است و همکاری در این حوزه برای ما اهمیت زیادی دارد.
ناصر الموطیری با اشاره به بازدید خود از هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران افزود: حضور رئیسجمهوری ایران در افتتاحیه این نمایشگاه نشاندهنده اهمیت ویژه آن است.
وی در ادامه افزود: ایران با توجه به ظرفیتهای موجود، میتواند مقصدی مناسب برای سفر خانوادههای کشورهای مسلمان باشد، همانطور که شاهد حضور گردشگران مسلمان از کشورهای مختلف در شهرهای مذهبی ایران، به ویژه مشهد، هستیم.
پیشنهاد برگزاری اجلاس وزرای گردشگری اکو در تهران
همچنین سیدرضا صالحیامیری در دیدار با اسد مجیدخان، دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی (اکو)، که در حاشیه هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران برگزار شد، با تأکید بر ظرفیتهای بالای ایران در حوزه گردشگری گفت: اعضای اکو کشورهای بزرگی هستند و میتوانند در صنعت گردشگری نقشآفرین باشند. ما آمادگی داریم که اجلاس وزرای گردشگری اکو را در سال آینده در تهران برگزار کنیم و حتی آماده امضای تفاهمنامهای در این زمینه هستیم.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با اشاره به همکاریهای پیشین ایران و اکو در حوزه گردشگری افزود: ایران با برخورداری از بالغ بر ۴۰ هزار اثر ثبت ملی و ۲۸ اثر ثبت جهانی ملموس و ۲۶ اثر میراث ناملموس جهانی، ظرفیتهای بینظیری در حوزه تمدنی و گردشگری دارد. این همکاریها باید بیش از گذشته گسترش یابد.
صالحیامیری بر اهمیت تقویت روابط ملتها تأکید کرد و گفت: ارتباط میان دولتها یک ضرورت اجتنابناپذیر است، اما ارتباط میان ملتها اهمیت بیشتری دارد. باید راهکارهای لازم را شناسایی کرده و با معرفی ظرفیتهای ایران و کشورهای عضو اکو، گامهای مؤثری در تقویت روابط برداریم.
اسد مجیدخان، دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی (اکو)، نیز در این نشست ضمن قدردانی از ایران برای برگزاری نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران، گفت: کشورهای عضو اکو اشتراکات فرهنگی بسیاری دارند و باید از این ظرفیت برای توسعه گردشگری بهره ببریم.
وی با اشاره به اولویتهای سازمان اکو در حوزه تجارت، حملونقل و گردشگری اظهار کرد: بیتوجهی به ارتباطات میان ملتها، مانعی جدی در تحقق اهداف سازمان اکو خواهد بود. ما ایران را پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو میدانیم و نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران را رویدادی مهم و در کلاس جهانی میدانیم.
دبیرکل اکو همچنین بر ضرورت تقویت همکاریهای گردشگری میان ایران و کشورهای عضو تأکید کرد و افزود: یکی از مهمترین راهکارها برای تسهیل این همکاریها، لغو یا تسهیل در صدور روادید میان ایران و کشورهای عضو اکو است که میتواند تأثیر بسزایی در رونق گردشگری منطقه داشته باشد.